Gizlilik politikası

ELİTE SANDALYE İTHALAT İHRACAT SAN. VE TİC LTD. ŞTİ, Satış Mağazaları Anonim Şirketi (“ELİTE SANDALYE” veya “Şirket”) tarafından işletilen işlettiği elitesandalye.com internet sitesini ziyaret edenlerin (“Veri Sahibi”) gizliliğini korumak şirketimizin önde gelen ilkelerindendir. 

İnternet Sitesi Gizlilik Politikası (“Politika”) ile; (1) Veri Sahiplerinin kişisel verilerinin işlenmesi, ve (2) İnternet Sitesi Gizlilik Politikası’nın yürürlüğü hakkında açıklamalar yapılmaktadır. 

 

1. VERİ SAHİPLERİNİN KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ 

Politika ile İnternet Sitemizi ziyaret eden ziyaretçilerimize aşağıda yer alan konularda bilgilendirme yapılmaktadır: 
 
- Veri Sahiplerinin hangi kişisel verilerinin elde edildiği, kişisel verilerin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi; - Veri Sahiplerinin kişisel verilerinin hangi amaçlarla işlendiği; 
- Veri Sahiplerinin kişisel verilerinin kimlerle paylaşılabileceği; 
- Veri Sahiplerinin kişisel verilerinin saklanma süreleri; 
- Veri Sahiplerinin hakları; 
- Veri Sahiplerinin kişisel verilerinin güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınan tedbirler. 

 

Veri Sahiplerinin Hangi Kişisel Verilerinin Elde Edildiği, Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi 

Kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi “kişisel veri”dir. ELİTE SANDALYE, kişisel verilerinizin işlenmesinde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuata uygun hareket etmek için gerekli her türlü faaliyeti yürütmektedir. 

İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanmaktadır: - Kimlik Bilgisi 
- İletişim Bilgisi 
- Müşteri İşlem Bilgisi 
- İşlem Güvenliği Bilgisi 
- Pazarlama Bilgisi 
- Ürün/Hizmet Kullanım Bilgisi 
- Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi 

Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Hangi Amaçlarla İşlendiği 

İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla ELİTE SANDALYE tarafından KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenebilecektir: - Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, 
- Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, 
- Şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, 
- Şirket’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, 
- Şirket’in ve Şirket’le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini. 

Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Kimlerle Paylaşılabileceği 

Elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza (dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma (hosting) hizmet sağlayıcıları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri gibi), hissedarlarımıza, iştiraklerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde aktarılabilecektir. 

Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Saklanma Süreleri 

Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, ELİTE SANDALYE tarafından kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir. 

ELİTE SANDALYE, Kanun’a uygun bir biçimde, doğması muhtemel herhangi bir uyuşmazlık kapsamında kullanılmak üzere ilgili mevzuat ile belirlenmiş olan zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri muhafaza edebilecektir. Bu durumda muhafaza edilen kişisel verilere herhangi bir başka amaçla erişilmemekte ve ancak ilgili hukuki uyuşmazlıkta kullanılması gerektiği zaman erişim sağlanmaktadır. 

Kişisel verilerinizin saklanmasına ilişkin detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. 

Veri Sahiplerinin Hakları 

Kanun’un 11. maddesi gereğince Veri Sahipleri, kişisel verilerine ilişkin olarak aşağıda sıralanan haklara sahiptirler: - Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, 
- Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, 
- Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 
- Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 
- Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 
- KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 
- İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, 
- Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme. 

ELİTE SANDALYE, Kanun’a uygun olarak, idari ve teknik imkanlar dahilinde; Veri Sahiplerinin kişisel verilerini kullanmalarını mümkün kılınması için gerekli olan sistemleri yürütmektedir. 

Kişisel bilgileriniz elitesandalye.com adresinden güncelleyebilirsiniz. Haklarınıza ilişkin taleplerinizi ELİTE SANDALYE Satış Mağazaları Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Formu’nda (Form henüz tamamlanmadı ama oluşur oluşmaz bu alana eklenecek) yer alan yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, ELİTE SANDALYE tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. 

Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Güvenliğinin Sağlanmasına Yönelik Alınan Tedbirler 

Şirketimizin kişisel verilerin korunmasına ve veri güvenliğinin sağlanmasına verdiği önem doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak, Şirketimiz tarafından veri güvenliğinin sağlanması için, - Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, 
- Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, 
- Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak, amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır. 

2. İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI’NIN YÜRÜRLÜĞÜ 

İnternet Sitesi Gizlilik Politikası 06.04.2018 tarihlidir. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda Politika’nın yürürlük tarihi güncellenecektir. 

Politika ELİTE SANDALYE internet sitesinde (www.elitesandalye.com) yayımlanır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur. 

ELİTE SANDALYE tarafından elde edilen kişisel verilere ilişkin detaylı bilgiye ELİTE SANDALYE Satış Mağazaları Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz. 

Güvenlik Bildirgesi 

"Güvenli alışveriş" ve "kişisel bilgilerin gizliliği" ilkesi ile geliştirilen elitesandalye.com.tr altyapısı, başta SSL teknolojisi olmak üzere ileri düzey iletişim protokolleri ile çalışmaktadır. 

Bu sayede, elitesandalye.com alışverişlerinizde kullandığınız kredi kartı bilgileriniz bilgisayarınızda 128 bit'lik şifrelenme sistemi ile otomatik olarak şifrelendirilir ve bankanıza bu şekilde gönderilir. Yani kredi kartı numarası ve şifre bilgileriniz yalnızca bilgisayarınız ve bankanız arasında görüntülenebildiğinden, yetkisiz kişilerce izlenemezken, aynı zamanda sistemlerimiz tarafından da depolanmamaktadır. 

Dünya üzerinde bu sistemi kullanmak isteyen e-ticaret siteleri, bizim çalışmayı tercih ettiğimiz GlobalSign ve Thawte Global gibi bir internet güvenlik firması ile anlaşarak, bu firmanın istediği tüm belge ve standartları sağlayarak aldıkları SSL sertifikasını belgelendirmek zorundadır. Biz de elitesandalye.com olarak, güvenliğiniz için tüm bu önlemleri almakla işe başladık. Elitesandalye.com üzerinden yapacağınız her alışverişinizde, tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir internet güvenlik firmasının standartları içerisinde hareket etmektesiniz. 

Kişisel bilgilerin her türlü suiistimale açık bir şekilde taşındığı güvensiz sitelerden korunmak için kredi kartı bilgilerinizi girdiğiniz sayfa adreslerinin http'den https'e dönüştüğünü ayrıca Internet Explorer kullanıyorsanız tarayıcınızın sol alt köşesinde kilit; Firefox ve Netscape kullanıyorsanız sağ altta kilit veya anahtar ile mavi çizgiden oluşan ikonların görüntülendiğinden emin olmalısınız. 

Güvenli alışverişin adresi elitesandalye.com deneyimlerinizi ve sorularınızı pazarlama@elitesandalye.com ve ihracat satiş için marketing@elitesandalye.com adresinden bizimle paylaşabilirsiniz. 

Keyifli alışverişler…